O časopisu

Revija za sociologiju
Službeni časopis Hrvatskog sociološkog društva.
Izlazi od 1971

Časopis dijamantnoga otvorenoga pristupa (besplatan pristup i besplatna objava članaka; indeksiran u databazama DOAJ i Sherpa Romeo), omogućava predaju radova u slobodnom formatu.

Revija za sociologiju objavljuje teorijske, empirijske i metodološke priloge od općeg interesa za sociologiju i srodne discipline, s posebnim naglaskom na radove koji doprinose boljem razumijevanju tema relevantnih za kontekst Hrvatske, regije zapadnog Balkana, te općenito centralne i istočne Europe. Časopis je također otvoren zaprimanju prijedloga tematskih brojeva. Prihvaćeni prilozi zadovoljavaju standarde akademske relevantnosti i znanstvene izvrsnosti, koji su potvrđeni dvjema pozitivnim anonimnim recenzijama.  Časopis također objavljuje prikaze knjiga i konferencija, kao i kraće eseje / kritičke rasprave / edukativne ili popularizacijske tekstove u sekciji "Forum".

Prilozi se objavljuju na hrvatskom ili engleskom jeziku, a po posebnoj odluci uredništva i na drugim jezicima. Časopis izlazi tri puta godišnje.

Revija za sociologiju podržava prakse otvorene znanosti, u skladu s epistemološkim specifičnostima raznovrsnih metodoloških pristupa.

Izdavač: Hrvatsko sociološko društve (HSD), 10000 Zagreb, Hrvatska

Objave

2021 u brojevima / 2021 in Review

2022-01-05
Objavljeno je 40% od svih zaprimljenih radova. Prosječno vrijeme do prve odluke za radove koji su ušli u recenzijski postupak: 2.5 mjeseca Prosječno vrijeme od zaprimanja do objave: 8.7 mjeseci (min 173 dana - max 342 dana) **** Acceptance rate (of all submissions): 40% 
From submission to first post-review decision: 2.5 months on average
From submission to publication (of peer-reviewed papers):  8.7 months on average (min 173 days - max 342 days) Čitaj više o 2021 u brojevima / 2021 in Review

Trenutni broj

Svezak 52 Br. 2 (2022)
Objavljeno: 2022-08-31
Pregledaj sve brojeve