O časopisu

Revija za sociologiju
Službeni časopis Hrvatskog sociološkog društva.
Izlazi od 1971

Časopis dijamantnog otvorenog pristupa (besplatan pristup i besplatna objava članaka; indeksiran u databazama DOAJ i Sherpa Romeo), omogućava predaju radova u slobodnom formatu.

Revija za sociologiju objavljuje teorijske, empirijske i metodološke priloge od općeg interesa za sociologiju i srodne discipline, s posebnim naglaskom na radove koji doprinose boljem razumijevanju tema relevantnih za kontekst Hrvatske, regije zapadnog Balkana, te općenito Centralne i Istočne Europe. Časopis je također otvoren zaprimanju prijedloga tematskih brojeva. Prihvaćeni prilozi zadovoljavaju standarde akademske relevantnosti i znanstvene izvrsnosti, koji su potvrđeni dvjema pozitivnim anonimnim recenzijama.  Časopis također objavljuje prikaze knjiga i konferencija, kao i kraće eseje / kritičke rasprave / edukativne ili popularizacijske tekstove u sekciji "Forum".

Prilozi se objavljuju na hrvatskom ili engleskom jeziku, a po posebnoj odluci uredništva i na drugim jezicima. Časopis izlazi tri puta godišnje.

Objave

POZIV ZA PREDAJU RADOVA ZA TEMATSKI BROJ REVIJE ZA SOCIOLOGIJU: "Sociološke teme iz kvalitativne perspektive"

2021-11-01

Revija za sociologiju poziva autorice i autore na predaju radova koji, iz kvalitativne perspektive, razmatraju sociološke teme relevantne za kontekst Hrvatske, regije zapadnog Balkana, te općenito Centralne i Istočne Europe. Rok za predaju gotovih članaka jest 1. ožujka 2022. godine.

Čitaj više o POZIV ZA PREDAJU RADOVA ZA TEMATSKI BROJ REVIJE ZA SOCIOLOGIJU: "Sociološke teme iz kvalitativne perspektive"

Trenutni broj

Svezak 51 Br. 2 (2021)
Pregledaj sve brojeve