Skoči na glavni sadržaj
  • Datum izdavanja: 27.03.2023.
  • Objavljen na Hrčku: 27.03.2023.

Sadržaj

Puni tekst

Važnost broja somatskih stanica u mljekarskoj tehnologiji (str. 75-84)

Isfendiyar Darbaz, Beyza H. Ulusoy, Tahire Darbaz, Canan Hecer, Selim Aslan
Pregledni rad


Koncentracija uree u mlijeku kao alat za optimizaciju udjela sirovih proteina u obroku mliječnih koza: put do održive proizvodnje mlijeka (str. 84-94)

Darija Bendelja Ljoljić, Zvonimir Prpić, Tomislav Mašek, Ivan Vnučec, Antun Kostelić, Miroslav Benić, Neven Antunac
Izvorni znanstveni članak


Antioksidacijski potencijal mlijeka holštajn-frizijskih krava s obzirom na redoslijed i stadij laktacije (str. 95-104)

Magdalena Stobiecka, Jolanta Król, Aneta Brodziak
Izvorni znanstveni članak


Određivanje glavnih čimbenika koji utječu na prinos i sastav kozjeg mlijeka u sjeverozapadnoj regiji Tunisa (str. 105-117)

Hichem Khemiri, Cyrine Darej, Khaoula Attia, Naceur M’Hamdi, Ines Chouchi, Nizar Moujahed
Izvorni znanstveni članak


Utjecaj dodatka praha sluzi chia sjemenki (Salvia hispanica L.) na neka fizikalno-kemijska i reološka svojstva ayrana (str. 118-125)

Elif Buse Tas, Feyza Dundar, Gizem Ozgur, Yusuf Yilmaz, Oguz Gursoy
Izvorni znanstveni članak


Hlapljivi profil, teksturalna i senzorska svojstva Diyarbakır Örgü sira proizvedenog od ovčjeg i kravljeg mlijeka različitog vremena zrenja (str. 126-139)

Abdulkerim Hatipoğlu, Aziz Korkmaz, Şerafettin Çelik
Izvorni znanstveni članak


Posjeta: 9.372 *