Skoči na glavni sadržaj
  • Datum izdavanja: 15.06.2014.
  • Objavljen na Hrčku: 04.06.2014.

Sadržaj

Puni tekst

Socijalna interakcija bakterije Bacillus subtilis i njezina sposobnost stvaranja biofilma (str. 149-157)

Iztok Dogsa, Anna Oslizlo, Polonca Stefanic, Ines Mandic-Mulec
Pregledni rad


Dvije priče o raznolikosti genoma prokariota: Escherichia coli i halofilni mikroorganizmi (str. 158-169)

Lejla Pašić, Jerneja Ambrožič Avguštin, Marjanca Starčič Erjavec, Blagajana Herzog-Velikonja, Zdravko Podlesek, Darja Žgur-Bertok
Pregledni rad


Izrazito halotolerantne i halofilne gljive nastanjuju solane diljem svijeta (str. 170-179)

Nina Gunde-Cimerman, Polona Zalar
Pregledni rad


Struktura i funkcija mikrobne zajednice u tresetištima (str. 180-187)

Ines Mandic-Mulec, Luka Ausec, Tjaša Danevčič, Špela Levičnik-Höfferle, Vesna Jerman, Barbara Kraigher
Pregledni rad


Methylmercury in the Gulf of Trieste (Northern Adriatic Sea): From Microbial Sources to Seafood Consumers (str. 188-197)

Jadran Faganeli, Mark E. Hines, Milena Horvat, Ingrid Falnoga, Stefano Covelli
Pregledni rad


Mikrobna ekofiziologija bakterije Vibrio ruber (str. 198-203)

Tjaša Danevčič, Maja Borić, David Stopar
Pregledni rad


The Immune Response to Helicobacter pylori (str. 204-209)

Alojz Ihan, Marija Gubina
Pregledni rad


Razgradnja celuloze i hemiceluloze pomoću bakterija iz buraga (str. 210-221)

Maša Zorec, Maša Vodovnik, Romana Marinšek-Logar
Pregledni rad


Utjecaj industrijskih kvasaca i kemijskih zagađivača na fermentaciju grožđanog soka i sastav vina (str. 222-231)

Etjen Bizaj, Chris Curtin, Neža Čadež, Peter Raspor
Izvorni znanstveni članak


Probiotička svojstva bakterija mliječne kiseline izoliranih iz hrvatskog svježeg sira i srpskog bijelog sira u salamuri (str. 232-241)

Ksenija Uroić, Milica Nikolić, Blaženka Kos, Andreja Leboš Pavunc, Jasna Beganović, Jovanka Lukić, Branko Jovčić, Brankica Filipić, Marija Miljković, Nataša Golić, Ljubiša Topisirović, Neža Čadež, Peter Raspor, Jagoda Šušković
Izvorni znanstveni članak


Kultivabilne bakterije iz mlijeka slovenskih dojilja (str. 242-247)

Tina Tušar, Klavdija Žerdoner, Bojana Bogovič Matijašić, Diana Paveljšek, Evgen Benedik, Borut Bratanič, Nataša Fidler, Irena Rogelj
Izvorni znanstveni članak


Antimicrobial and Resistance Modulatory Activity of Alpinia katsumadai Seed Phenolic Extract, Essential Oil and Post-Distillation Extract (str. 248-254)

Jasna Kovač, Neda Gavarić, Franz Bucar, Sonja Smole Možina
Izvorni znanstveni članak


Molekularne značajke sojeva Escherichia coli izoliranih iz različitih uzoraka hrane (str. 255-262)

Marija Trkov, Tatjana Rupel, Darja Žgur-Bertok, Sara Trontelj, Gorazd Avguštin, Jerneja Ambrožič Avguštin
Prethodno priopćenje


Essential Oil of Common Thyme as a Natural Antimicrobial Food Additive (str. 263-268)

Sabina Anžlovar, Dea Baričevič, Jerneja Ambrožič Avguštin, Jasna Dolenc Koce
Kratko priopćenje


Posjeta: 45.681 *