Stručni rad
Uloga termofilnih bakterija u ementalskom sirarstvu
Dimitrije Sabadoš
; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, 10000 Zagreb
Puni tekst: srpski pdf 294 Kb
str. 126-128
preuzimanja: 420
citiraj
APA 6th Edition
Sabadoš, D. (1956). Uloga termofilnih bakterija u ementalskom sirarstvu. Mljekarstvo, 6 (6), 126-128. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/index.php/126576
MLA 8th Edition
Sabadoš, Dimitrije. "Uloga termofilnih bakterija u ementalskom sirarstvu." Mljekarstvo, vol. 6, br. 6, 1956, str. 126-128. https://hrcak.srce.hr/index.php/126576. Citirano 19.12.2024.
Chicago 17th Edition
Sabadoš, Dimitrije. "Uloga termofilnih bakterija u ementalskom sirarstvu." Mljekarstvo 6, br. 6 (1956): 126-128. https://hrcak.srce.hr/index.php/126576
Harvard
Sabadoš, D. (1956). 'Uloga termofilnih bakterija u ementalskom sirarstvu', Mljekarstvo, 6(6), str. 126-128. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/index.php/126576 (Datum pristupa: 19.12.2024.)
Vancouver
Sabadoš D. Uloga termofilnih bakterija u ementalskom sirarstvu. Mljekarstvo [Internet]. 1956 [pristupljeno 19.12.2024.];6(6):126-128. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/index.php/126576
IEEE
D. Sabadoš, "Uloga termofilnih bakterija u ementalskom sirarstvu", Mljekarstvo, vol.6, br. 6, str. 126-128, 1956. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/index.php/126576. [Citirano: 19.12.2024.]
Puni tekst: hrvatski pdf 746 Kb
str. 126-128
preuzimanja: 852
citiraj
APA 6th Edition
Sabadoš, D. (1956). Uloga termofilnih bakterija u ementalskom sirarstvu. Mljekarstvo, 6 (6), 126-128. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/index.php/126576
MLA 8th Edition
Sabadoš, Dimitrije. "Uloga termofilnih bakterija u ementalskom sirarstvu." Mljekarstvo, vol. 6, br. 6, 1956, str. 126-128. https://hrcak.srce.hr/index.php/126576. Citirano 19.12.2024.
Chicago 17th Edition
Sabadoš, Dimitrije. "Uloga termofilnih bakterija u ementalskom sirarstvu." Mljekarstvo 6, br. 6 (1956): 126-128. https://hrcak.srce.hr/index.php/126576
Harvard
Sabadoš, D. (1956). 'Uloga termofilnih bakterija u ementalskom sirarstvu', Mljekarstvo, 6(6), str. 126-128. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/index.php/126576 (Datum pristupa: 19.12.2024.)
Vancouver
Sabadoš D. Uloga termofilnih bakterija u ementalskom sirarstvu. Mljekarstvo [Internet]. 1956 [pristupljeno 19.12.2024.];6(6):126-128. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/index.php/126576
IEEE
D. Sabadoš, "Uloga termofilnih bakterija u ementalskom sirarstvu", Mljekarstvo, vol.6, br. 6, str. 126-128, 1956. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/index.php/126576. [Citirano: 19.12.2024.]
Sažetak
Sir je u biti konzerva, koja se dobije iz mlijeka njegovom koagulacijom, odvajanjem sirutke i acidifikacijom sirne mase. To konzerviranje se postizava ograničenjem života mikroba s jedne strane putem desikacije, jer mikrobi ne mogu djelovati u suhoj organskoj supstanci, a s druge strane aktivnošću mikroorganizama, koji acidifikacijom sira sprečavaju razvoj bakterija putrefakcije.
Ključne riječi
sirarstvo; ementalac; termofilne bakterije
Hrčak ID:
126576
URI
https://hrcak.srce.hr/126576
Datum izdavanja:
1.6.1956.
Podaci na drugim jezicima:
srpski
Posjeta: 2.400
*