Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

https://doi.org/10.31727/m.20.1.1

Ambalaža za pakiranje hrane životinjskog podrijetla

Kristina Tkalec
Lidija Kozačinski ; Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska
Željka Cvrtila ; Veterinarski fakultet Sveučilišta


Puni tekst: hrvatski pdf 4.484 Kb

str. 66-72

preuzimanja: 1.241

citiraj


Sažetak

Ambalaža za pakiranje hrane animalnog podrijetla treba imati zaštitnu, skladišno-transportnu, prodajnu i uporabnu funkciju. Kvalitetna ambalaža štiti hranu od kontaminacije i oštećenja kroz cijeli distribucijski lanac, a pritom čuva izvornu kvalitetu hrane. Izbor ambalažnog materijala utječe na svojstva, kvalitetu i cijenu ambalaže. Vrlo bitan čimbenik u odabiru ambalažnog materijala je njegova ekološka prihvatljivost odnosno njegov utjecaj na okoliš.

Ključne riječi

ambalaža; hrana; ekološka prihvatljivost

Hrčak ID:

194645

URI

https://hrcak.srce.hr/194645

Datum izdavanja:

19.2.2018.

Podaci na drugim jezicima: engleski njemački talijanski španjolski

Posjeta: 3.735 *