Stručni rad
https://doi.org/10.31727/m.20.1.1
Ambalaža za pakiranje hrane životinjskog podrijetla
Kristina Tkalec
Lidija Kozačinski
; Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska
Željka Cvrtila
; Veterinarski fakultet Sveučilišta
Sažetak
Ambalaža za pakiranje hrane animalnog podrijetla treba imati zaštitnu, skladišno-transportnu, prodajnu i uporabnu funkciju. Kvalitetna ambalaža štiti hranu od kontaminacije i oštećenja kroz cijeli distribucijski lanac, a pritom čuva izvornu kvalitetu hrane. Izbor ambalažnog materijala utječe na svojstva, kvalitetu i cijenu ambalaže. Vrlo bitan čimbenik u odabiru ambalažnog materijala je njegova ekološka prihvatljivost odnosno njegov utjecaj na okoliš.
Ključne riječi
ambalaža; hrana; ekološka prihvatljivost
Hrčak ID:
194645
URI
Datum izdavanja:
19.2.2018.
engleski njemački talijanski španjolski
Posjeta: 3.735 *