Izvorni znanstveni članak
Kemijski sastav mesa fazanskih kopuna
Željka Cvrtila
; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska
Mirza Hadžiosmanović
; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska
Lidija Kozačinski
; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska
Nevijo Zdolec
; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska
Ivana Filipović
; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska
Krešimir Severin
; Zavod za biologiju, patologiju i uzgoj divljači, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska
Tomislav Mašek
; Zavod za hranidbu, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska
Sažetak
U radu je istražen učinak kopunizacije na kakvoću i osnovni kemijski sastav mesa fazanskih kopuna. Istraživanja su obavljena na fazanima podrijetlom iz intenzivnog uzgoja. Ptice su kastrirane u dobi od 8 i 12 tjedana. Kemijska analiza mesa obuhvatila je pretrage na količinu vode, masti, bjelančevina i pepela. Rezultati kemijskih pretraga pokazuju povećanje količine masti kao posljedicu kopunizacije fazana.
Ključne riječi
fazanski kopun; kemijski sastav mesa
Hrčak ID:
21309
URI
Datum izdavanja:
15.6.2007.
Posjeta: 2.220 *