Skip to the main content
  • Publication date: 27.03.2023.
  • Published on HRČAK: 27.03.2023.

Table of contents

Full text

Važnost broja somatskih stanica u mljekarskoj tehnologiji (page 75-84)

Isfendiyar Darbaz, Beyza H. Ulusoy, Tahire Darbaz, Canan Hecer, Selim Aslan
Review article


Koncentracija uree u mlijeku kao alat za optimizaciju udjela sirovih proteina u obroku mliječnih koza: put do održive proizvodnje mlijeka (page 84-94)

Darija Bendelja Ljoljić, Zvonimir Prpić, Tomislav Mašek, Ivan Vnučec, Antun Kostelić, Miroslav Benić, Neven Antunac
Original scientific paper


Antioksidacijski potencijal mlijeka holštajn-frizijskih krava s obzirom na redoslijed i stadij laktacije (page 95-104)

Magdalena Stobiecka, Jolanta Król, Aneta Brodziak
Original scientific paper


Određivanje glavnih čimbenika koji utječu na prinos i sastav kozjeg mlijeka u sjeverozapadnoj regiji Tunisa (page 105-117)

Hichem Khemiri, Cyrine Darej, Khaoula Attia, Naceur M’Hamdi, Ines Chouchi, Nizar Moujahed
Original scientific paper


Utjecaj dodatka praha sluzi chia sjemenki (Salvia hispanica L.) na neka fizikalno-kemijska i reološka svojstva ayrana (page 118-125)

Elif Buse Tas, Feyza Dundar, Gizem Ozgur, Yusuf Yilmaz, Oguz Gursoy
Original scientific paper


Hlapljivi profil, teksturalna i senzorska svojstva Diyarbakır Örgü sira proizvedenog od ovčjeg i kravljeg mlijeka različitog vremena zrenja (page 126-139)

Abdulkerim Hatipoğlu, Aziz Korkmaz, Şerafettin Çelik
Original scientific paper


Visits: 4.780 *