Skip to the main content
  • Publication date: 15.06.2014.
  • Published on HRČAK: 04.06.2014.

Table of contents

Full text

Socijalna interakcija bakterije Bacillus subtilis i njezina sposobnost stvaranja biofilma (page 149-157)

Iztok Dogsa, Anna Oslizlo, Polonca Stefanic, Ines Mandic-Mulec
Review article


Dvije priče o raznolikosti genoma prokariota: Escherichia coli i halofilni mikroorganizmi (page 158-169)

Lejla Pašić, Jerneja Ambrožič Avguštin, Marjanca Starčič Erjavec, Blagajana Herzog-Velikonja, Zdravko Podlesek, Darja Žgur-Bertok
Review article


Izrazito halotolerantne i halofilne gljive nastanjuju solane diljem svijeta (page 170-179)

Nina Gunde-Cimerman, Polona Zalar
Review article


Struktura i funkcija mikrobne zajednice u tresetištima (page 180-187)

Ines Mandic-Mulec, Luka Ausec, Tjaša Danevčič, Špela Levičnik-Höfferle, Vesna Jerman, Barbara Kraigher
Review article


Methylmercury in the Gulf of Trieste (Northern Adriatic Sea): From Microbial Sources to Seafood Consumers (page 188-197)

Jadran Faganeli, Mark E. Hines, Milena Horvat, Ingrid Falnoga, Stefano Covelli
Review article


Mikrobna ekofiziologija bakterije Vibrio ruber (page 198-203)

Tjaša Danevčič, Maja Borić, David Stopar
Review article


The Immune Response to Helicobacter pylori (page 204-209)

Alojz Ihan, Marija Gubina
Review article


Razgradnja celuloze i hemiceluloze pomoću bakterija iz buraga (page 210-221)

Maša Zorec, Maša Vodovnik, Romana Marinšek-Logar
Review article


Utjecaj industrijskih kvasaca i kemijskih zagađivača na fermentaciju grožđanog soka i sastav vina (page 222-231)

Etjen Bizaj, Chris Curtin, Neža Čadež, Peter Raspor
Original scientific paper


Probiotička svojstva bakterija mliječne kiseline izoliranih iz hrvatskog svježeg sira i srpskog bijelog sira u salamuri (page 232-241)

Ksenija Uroić, Milica Nikolić, Blaženka Kos, Andreja Leboš Pavunc, Jasna Beganović, Jovanka Lukić, Branko Jovčić, Brankica Filipić, Marija Miljković, Nataša Golić, Ljubiša Topisirović, Neža Čadež, Peter Raspor, Jagoda Šušković
Original scientific paper


Kultivabilne bakterije iz mlijeka slovenskih dojilja (page 242-247)

Tina Tušar, Klavdija Žerdoner, Bojana Bogovič Matijašić, Diana Paveljšek, Evgen Benedik, Borut Bratanič, Nataša Fidler, Irena Rogelj
Original scientific paper


Antimicrobial and Resistance Modulatory Activity of Alpinia katsumadai Seed Phenolic Extract, Essential Oil and Post-Distillation Extract (page 248-254)

Jasna Kovač, Neda Gavarić, Franz Bucar, Sonja Smole Možina
Original scientific paper


Molekularne značajke sojeva Escherichia coli izoliranih iz različitih uzoraka hrane (page 255-262)

Marija Trkov, Tatjana Rupel, Darja Žgur-Bertok, Sara Trontelj, Gorazd Avguštin, Jerneja Ambrožič Avguštin
Preliminary communication


Essential Oil of Common Thyme as a Natural Antimicrobial Food Additive (page 263-268)

Sabina Anžlovar, Dea Baričevič, Jerneja Ambrožič Avguštin, Jasna Dolenc Koce
Short communication, Note


Visits: 45.681 *