Skip to the main content

Original scientific paper

Mikrobiološka kvaliteta i održivost pasteriziranog mlijeka u različitim uvjetima

Ana Arsov ; Biotehniška fakulteta, Institut za mlekarstvo, Groblje 3, 1230 Domžale, Slovenija


Full text: croatian pdf 1.977 Kb

page 174-185

downloads: 741

cite


Abstract

Na promjenu kvalitete pasteriziranog mlijeka mogu uticati mnogobrojni faktori. Bitnu ulogu ima temperatura na kojoj je mlijeko skladišteno po pasterizaciji odnosno ambalažiranju. Temperatura i vrijeme skladištenja mlijeka u mljekarama i prodavaonicama obično nisu najpovoljniji i zbog toga dolazi do promjena ukusa i mirisa pasteriziranog mlijeka, a posebno takvog mlijeka koje je bilo prerađeno iz nekvalitetnog sirovog mlijeka.

Keywords

pasterizirano mlijeko; mikrobiološka kvaliteta

Hrčak ID:

111585

URI

https://hrcak.srce.hr/111585

Publication date:

1.8.1978.

Article data in other languages: english

Visits: 1.558 *