Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Mikrobiološka kvaliteta i održivost pasteriziranog mlijeka u različitim uvjetima

Ana Arsov ; Biotehniška fakulteta, Institut za mlekarstvo, Groblje 3, 1230 Domžale, Slovenija


Puni tekst: hrvatski pdf 1.977 Kb

str. 174-185

preuzimanja: 737

citiraj


Sažetak

Na promjenu kvalitete pasteriziranog mlijeka mogu uticati mnogobrojni faktori. Bitnu ulogu ima temperatura na kojoj je mlijeko skladišteno po pasterizaciji odnosno ambalažiranju. Temperatura i vrijeme skladištenja mlijeka u mljekarama i prodavaonicama obično nisu najpovoljniji i zbog toga dolazi do promjena ukusa i mirisa pasteriziranog mlijeka, a posebno takvog mlijeka koje je bilo prerađeno iz nekvalitetnog sirovog mlijeka.

Ključne riječi

pasterizirano mlijeko; mikrobiološka kvaliteta

Hrčak ID:

111585

URI

https://hrcak.srce.hr/111585

Datum izdavanja:

1.8.1978.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.532 *