Skip to the main content

Review article

https://doi.org/10.20867/thm.6.1-2.10

GUGGENHEIM MUZEJ U BILBAO I VISOKA KUHINJA (KUHARSKO UMIJEĆE) POKRAJINE BASQUE: PRISTUP PRIJENOSU KNOW-HOW

Beatriz Plaza ; Faculty of Economics, University of the Basque Country, Bilbao, Spain


Full text: english pdf 2.049 Kb

page 119-126

downloads: 483

cite


Abstract

Guggenheim Muzej u Bilbao postaje važna turistička atrakcija u pokrajini Basque. Dodatna materijalna te nematerijalna imovina vezana je za uspjeh turističke industrije. U tom kontekstu cilj ovog rada je da se prouči fina kuhinja pokrajine Basque i da se odredi mehanizam prenošenja know-how. Trebamo imati na umu da ova teritorija sadrži najveću koncentraciju restorana s procjenom kvalitete po Michelin sustavu u cijeloj Španjolskoj.

Keywords

Guggenheim Musej Bilbao; kulturni kapital; urbani turizam; fina kuhinja; vještine

Hrčak ID:

181710

URI

https://hrcak.srce.hr/181710

Publication date:

30.12.2000.

Article data in other languages: english

Visits: 1.526 *