Skip to the main content

Professional paper

Tablice kemijskog sastava i hranjive vrijednosti krmiva za hranidbu preživača proizvedene u uvjetima R. Makedonije

Goce Cilev
Zlatan Sinovec
Bone Palaševski
Srećko Gjorgjievski
Nataša Gjorgovska
Vesna Levkov


Full text: croatian pdf 116 Kb

page 267-272

downloads: 2.610

cite


Abstract

Prikazani su prosječan kemijski sastav, koeficijenti probavljivosti i energetska vrijednost 17 krmiva na statistički dovoljnom broju uzoraka (395 uzoraka) krmiva koja su proizvedena i najčešće se koriste u hranidbi preživača u Makedoniji. Osnovni kemijski sastav krmiva (suha tvar, pepeo, sirove bjelančevine, sirova mast, sirova vlaknina i nedušične ekstraktivne tvari) analitički su određeni u Zavodu za hranidbu domaćih životinja Instituta za stočarstvo u Skoplju, R. Makedonija. Koeficijenti probavljivosti hranljivih tvari krmiva za preživače uzeti su iz literature, a energetska vrijednost krmiva dobivena je računskim putem.

Keywords

krmiva; kemijski sastav; energetska vrijednost; hranidba preživača

Hrčak ID:

2194

URI

https://hrcak.srce.hr/2194

Publication date:

5.11.2005.

Article data in other languages: english

Visits: 4.535 *