Stručni rad
Tablice kemijskog sastava i hranjive vrijednosti krmiva za hranidbu preživača proizvedene u uvjetima R. Makedonije
Goce Cilev
Zlatan Sinovec
Bone Palaševski
Srećko Gjorgjievski
Nataša Gjorgovska
Vesna Levkov
Sažetak
Prikazani su prosječan kemijski sastav, koeficijenti probavljivosti i energetska vrijednost 17 krmiva na statistički dovoljnom broju uzoraka (395 uzoraka) krmiva koja su proizvedena i najčešće se koriste u hranidbi preživača u Makedoniji. Osnovni kemijski sastav krmiva (suha tvar, pepeo, sirove bjelančevine, sirova mast, sirova vlaknina i nedušične ekstraktivne tvari) analitički su određeni u Zavodu za hranidbu domaćih životinja Instituta za stočarstvo u Skoplju, R. Makedonija. Koeficijenti probavljivosti hranljivih tvari krmiva za preživače uzeti su iz literature, a energetska vrijednost krmiva dobivena je računskim putem.
Ključne riječi
krmiva; kemijski sastav; energetska vrijednost; hranidba preživača
Hrčak ID:
2194
URI
Datum izdavanja:
5.11.2005.
Posjeta: 4.535 *