Original scientific paper
CCP (Critical Control Point) u postupku implementacije HACCP-a (Hazard Analysis and Critical Control Point) u hotelsko-ugostiteljskim objektima RH
Mirko Bošnjak
Full text: croatian doc 256 Kb
page 163-181
downloads: 3.135
cite
APA 6th Edition
Bošnjak, M. (2009). CCP (Critical Control Point) u postupku implementacije HACCP-a (Hazard Analysis and Critical Control Point) u hotelsko-ugostiteljskim objektima RH. Acta turistica nova, 3 (1), 163-181. Retrieved from https://hrcak.srce.hr/index.php/43448
MLA 8th Edition
Bošnjak, Mirko. "CCP (Critical Control Point) u postupku implementacije HACCP-a (Hazard Analysis and Critical Control Point) u hotelsko-ugostiteljskim objektima RH." Acta turistica nova, vol. 3, no. 1, 2009, pp. 163-181. https://hrcak.srce.hr/index.php/43448. Accessed 25 Dec. 2024.
Chicago 17th Edition
Bošnjak, Mirko. "CCP (Critical Control Point) u postupku implementacije HACCP-a (Hazard Analysis and Critical Control Point) u hotelsko-ugostiteljskim objektima RH." Acta turistica nova 3, no. 1 (2009): 163-181. https://hrcak.srce.hr/index.php/43448
Harvard
Bošnjak, M. (2009). 'CCP (Critical Control Point) u postupku implementacije HACCP-a (Hazard Analysis and Critical Control Point) u hotelsko-ugostiteljskim objektima RH', Acta turistica nova, 3(1), pp. 163-181. Available at: https://hrcak.srce.hr/index.php/43448 (Accessed 25 December 2024)
Vancouver
Bošnjak M. CCP (Critical Control Point) u postupku implementacije HACCP-a (Hazard Analysis and Critical Control Point) u hotelsko-ugostiteljskim objektima RH. Acta turistica nova [Internet]. 2009 [cited 2024 December 25];3(1):163-181. Available from: https://hrcak.srce.hr/index.php/43448
IEEE
M. Bošnjak, "CCP (Critical Control Point) u postupku implementacije HACCP-a (Hazard Analysis and Critical Control Point) u hotelsko-ugostiteljskim objektima RH", Acta turistica nova, vol.3, no. 1, pp. 163-181, 2009. [Online]. Available: https://hrcak.srce.hr/index.php/43448. [Accessed: 25 December 2024]
Full text: english doc 237 Kb
page 163-181
downloads: 909
cite
APA 6th Edition
Bošnjak, M. (2009). CCP (Critical Control Point) u postupku implementacije HACCP-a (Hazard Analysis and Critical Control Point) u hotelsko-ugostiteljskim objektima RH. Acta turistica nova, 3 (1), 163-181. Retrieved from https://hrcak.srce.hr/index.php/43448
MLA 8th Edition
Bošnjak, Mirko. "CCP (Critical Control Point) u postupku implementacije HACCP-a (Hazard Analysis and Critical Control Point) u hotelsko-ugostiteljskim objektima RH." Acta turistica nova, vol. 3, no. 1, 2009, pp. 163-181. https://hrcak.srce.hr/index.php/43448. Accessed 25 Dec. 2024.
Chicago 17th Edition
Bošnjak, Mirko. "CCP (Critical Control Point) u postupku implementacije HACCP-a (Hazard Analysis and Critical Control Point) u hotelsko-ugostiteljskim objektima RH." Acta turistica nova 3, no. 1 (2009): 163-181. https://hrcak.srce.hr/index.php/43448
Harvard
Bošnjak, M. (2009). 'CCP (Critical Control Point) u postupku implementacije HACCP-a (Hazard Analysis and Critical Control Point) u hotelsko-ugostiteljskim objektima RH', Acta turistica nova, 3(1), pp. 163-181. Available at: https://hrcak.srce.hr/index.php/43448 (Accessed 25 December 2024)
Vancouver
Bošnjak M. CCP (Critical Control Point) u postupku implementacije HACCP-a (Hazard Analysis and Critical Control Point) u hotelsko-ugostiteljskim objektima RH. Acta turistica nova [Internet]. 2009 [cited 2024 December 25];3(1):163-181. Available from: https://hrcak.srce.hr/index.php/43448
IEEE
M. Bošnjak, "CCP (Critical Control Point) u postupku implementacije HACCP-a (Hazard Analysis and Critical Control Point) u hotelsko-ugostiteljskim objektima RH", Acta turistica nova, vol.3, no. 1, pp. 163-181, 2009. [Online]. Available: https://hrcak.srce.hr/index.php/43448. [Accessed: 25 December 2024]
Abstract
U našim elektronskim medijima u najgledanijim terminima često vidimo marketing poruke pojedinih trgovačkih lanaca sa tekstom „proizvedeno po HACCP normama“!
Dakle trgovački lanac svojim kupcima šalje poruku:“ proizvod koji je na ponudi proizveden je pod nadzorom najkvalitetnijeg sustava za nadziranje rizika u postupku proizvodnje hrane u svijetu“. Hoćemo li uskoro na svakom ugostiteljskom objektu ili kiosku za prodaju pekarskih proizvoda ugledati naljepnicu „proizvedeno prema HACCP normama“?
Što uopće podrazumijeva ovakva vrsta reklamiranja?
Koliko je točno ono što sama poruka treba predstavljati po svojoj definiciji i dali je HACCP uopće tako zamišljen, samo su neka od pitanja, na koja treba skrenuti pozornost.
Trgovački lanac koji ima sredstva za skupe reklame možda nije uistinu napravio pomake u sustavu proizvodnje, distribucije, skladištenja i prodaje artikala koje kroz HACCP želi promovirati? Tko je u RH ovlašten kontrolirati, radili se možda stvarno prema HACCP standardima ,ili se naprosto kupca dezinformira i dovodi u zabludu?
Keywords
HACCP (analiza i kontrola kritičnih točaka u poslovanju); TQM (Potpuno upravljanje kvalitetom); samokontrola; kvaliteta; identifikacija sa procesom
Hrčak ID:
43448
URI
https://hrcak.srce.hr/43448
Publication date:
18.5.2009.
Article data in other languages:
english
Visits: 5.597
*