O časopisu

 
OBAVIJEST: Zdravstveni glasnik indeksiran u bazi CINAHL Ultimate

Znanstveni časopis Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru, Zdravstveni glasnik / Health Bulletin postigao je zapažen uspjeh na međunarodnoj razini.

Časopis Zdravstveni glasnik / Health Bulletin je nakon više od tri godine statusa indeksiranosti u glavnoj EBSCO bazi podataka i EBSCO-voj bazi CEEAS (Central & Eastern European Academic Source Database Coverage List) uspješno indeksiran i u svjetskoj bazi CINAHL (Cumulative Index to Nursing and Allied Health Literature), i to u elitnoj skupini CINAHL Ultimate koja okuplja istaknute časopise na engleskom i pojedinim drugim jezicima o sestrinstvu, zdravstvu te zdravstvenoj zaštiti.

CINAHL postoji od 1961. godine, dok je EBSCO tvrtka koja preko svoje platforme EBSCOhost osigurava pristup bibliografskim bazama i bazama podataka s cjelovitim tekstom, a u njoj se mogu pronaći radovi iz područja prirodnih, tehničkih, društvenih, humanističkih, biotehničkih znanosti te biomedicine i zdravstva.

Zdravstveni glasnik / Health Bulletin je jedan od dva časopisa iz BiH koji je indeksiran u ovoj bazi, a vrijedno je spomenuti kako je samo u ovoj godini broj međunarodnih baza i servisa u kojima je ovaj časopis indeksiran porastao sa četiri na jedanaest, što je dovelo do veće prepoznatljivosti časopisa u međunarodnim okvirima, kao i do višestrukog povećanja vidljivosti (broj posjeta stranice, preuzimanja članaka te citiranosti) samog časopisa koji je dostupan na poveznici.


9. svibnja 2024.

Trenutni broj

Svezak 10 Br. 1 (2024): Zdravstveni glasnik, Vol. 10, No. 1, 2024.
					Pogledaj Svezak 10 Br. 1 (2024): Zdravstveni glasnik, Vol. 10, No. 1, 2024.

Zdravstveni glasnik, Vol. 10, No. 1, 2024. / Health Bulletin, Vol. 10, No. 1, 2024.

Objavljeno: 2024-05-31

Kompletno izdanje

Izvorni znanstveni rad

Prikaz slučaja

Pregledaj sve brojeve