Stručni rad
https://doi.org/10.31727/m.19.2.2
Zdravstvena vrijednost i dizajniranje kvalitete jaja u prehrani ljudi
Đuro Senčić
; – Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Zavod za stočarstvo
Danijela Samac
; Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Zavod za stočarstvo
Sažetak
Jaja su važna namirnica za održavanje zdravlja ljudi, jer imaju funkcionalna, terapeutska i imunostimulacijska svojstva. Također su idealna namirnica za obogaćivanje različitim tvarima (omega-3 masne kiseline, selen, vitamini i dr.) i stvaranje tzv. funkcionalne hrane, koja imapozitivan učinak na ljudsko zdravlje.
Ključne riječi
jaja; zdravstvena vrijednost; dizajniranje kvalitete jaja; funkcionalna hrana
Hrčak ID:
179998
URI
Datum izdavanja:
10.4.2017.
engleski njemački talijanski španjolski
Posjeta: 2.997 *