hrcak mascot   Srce   HID

Nova Croatica : časopis za hrvatsku književnost i kulturu

 
 
Status: neaktivan
ISSN 1846-8292 (Tisak)
UDK: 821.163.42
Kontakt: Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Odsjek za kroatistiku - časopis "Nova Croatica"
Ivana Lučića 3, 10000 Zagreb, Croatia
Tel. +385 1 6120 084
Email:
Izdavač: Odsjek za kroatistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
  Ivana Lučića 3, Zagreb
  http://www.ffzg.hr/kroat
Impresum (52 KB)
Upute autorima (67 KB)

"Nova Croatica" je nastavak znanstvenog časopisa za proučavanje hrvatske književnosti "Croatica" koji je na poticaj prof. dr. Ive Frangeša pokrenut 1970. u sklopu projekta povijesti hrvatske književnosti tadašnjeg Instituta za književnost Filozofskoga fakulteta u Zagrebu i Instituta za književnost i teatrologiju tadašnje JAZU. Osim instituta, do 1982. nakladnik je bila i Sveučilišna naklada Liber, a otada, pa sve do prestanka izlaženja 2000. godine, izlazi u nakladi Hrvatskoga filološkog društva.
Nakon šestogodišnje stanke na poticaj prof. dr. Vinka Brešića (glavni urednik) i prof. dr. Cvjetka Milanje od 2007. izlazi pod imenom "Nova Croatica" kao časopis za hrvatski jezik, književnost i kulturu Odsjeka za kroatistiku. Osim imena, časopis je zadržao i redizajniranu izvornu naslovnicom na kojoj je inicijal iz djela "Croatia rediviva" P. R. Vitezovića. Od prvog obnovljenog broja časopis usporedno izlazi u tiskanom i elektroničkom izdanju.

Prva godina izlaženja: 2007

Učestalost izlaženja (godišnje): 1

Područja pokrivanja: Humanističke znanosti; Filologija; Etnologija i antropologija; Književnost;

Uključen u Hrčak: 29.10.2009.

Prava korištenja: Puni tekstovi radova objavljenih u "Novoj Croatici" besplatno se smiju koristiti za osobnu, znanstvenu i edukacijsku svrhu uz poštivanje autorskih prava autora i izdavača.

Arhiva

Posjeta: 67.608 *