Skoči na glavni sadržaj
Oznaka časopisa u Hrčku

Biblijski pogledi

logo Biblijski pogledi

Biblijski pogledi je akademski časopis Adventističkog teološkog učilišta u Maruševcu, Hrvatska. U časopisu se objavljuju izvorni znanstveni članci, već objavljeni znanstveni tekstovi od posebnog značaja, pregledni članci, stručni radovi, recenzije članaka/knjiga i kratki osvrti iz slijedećih područja: Biblijska lingvistika i pripadajuća građa, povijest biblijskog teksta i prijevoda, biblijska teologija, tekstualna kritika, egzegeza, biblijska arheologija i zemljopis, crkvena povijest, sustavna teologija, filozofija religije, etika, misiologija i posebna područja koja se odnose na kršćansko služenje i vjerski odgoj. Ova interdisciplinarna narav časopisa otvara se suradnji s drugim područjima znanstvenog promišljanja u složenom svijetu u kojem živimo. Biblijski pogledi objavljuju tekstove na hrvatskom, engleskom, njemačkom i francuskom jeziku. Objavljeni tekstovi sadrže stavove i mišljenja autora s kojima uredništvo ne mora biti suglasno.

  • Recenzija: samo urednička recenzija
  • Prva godina izlaženja: 1993.
  • Učestalost izlaženja: 2
  • Područja pokrivanja: Arheologija, Teologija, Humanističke znanosti, Filozofija, Filologija, Povijest, Etnologija i antropologija, Religijske znanosti (interdisciplinarno polje)
  • Uključen u Hrčak: 22.10.2012.
  • Prava korištenja: Ohrabrujemo korištenje objavljenih tekstova u Biblijskim pogledima u osobnu, znanstvenu i edukacijsku svrhu uz poštivanje autorskih prava autora i izdavača.