Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Utjecaj higijene proizvodnje i hlađenja mlijeka na bakterijsku floru

Darko Škrinjar ; Zagrebačka mljekara, Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 687 Kb

str. 157-163

preuzimanja: 1.174

citiraj


Sažetak

Onečišćenje sirovog mlijeka od prljavog mljekarskog posuđa (kante, muzilice, cisterne i dr.) nije samo od značenja zbog mnoštva bakterija koje pri tome uspiju prijeći u mlijeko. Bakterije koje su se razvile u zaostacima mliječno-vodene tekućine u nepravilno opranom mljekarskom posudu i dalje se nastavljaju razmnažati čim dospiju u mlijeko.

Ključne riječi

mlijeko; higijena proizvodnje; hlađenje mlijeka; bakterijska flora

Hrčak ID:

66973

URI

https://hrcak.srce.hr/66973

Datum izdavanja:

2.7.1966.

Posjeta: 1.719 *