Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Utjecaj količine suhe tvari mlijeka i inokuliranih čistih kultura na dinamiku kiselosti u mlijeku za vrijeme njegovog kiseljenja

Stanimir Joksović ; Gradsko mlekarstvo, Beograd
Marija Crnobori ; Institut za mlekarstvo SFRJ


Puni tekst: hrvatski pdf 513 Kb

str. 241-246

preuzimanja: 821

citiraj


Sažetak

Proizvodnja jogurta i kiselog mlijeka u našoj zemlji predstavlja relativno mladu djelatnost, te se može reći da je ona aktuelna tek posle II. svjetskog rata. U usporedbi s predratnom proizvodnjom koja je bila zanatska, danas je ona dosta razvijena, a postoje određeni uvjeti tržišta da se još više razvije.

Ključne riječi

mlijeko; suha tvar; kiselost; kiseljenje

Hrčak ID:

67005

URI

https://hrcak.srce.hr/67005

Datum izdavanja:

2.11.1966.

Posjeta: 1.374 *