Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Poboljšanje maslaca iz kisele pavlake

H. Savadinović ; Centralna mlekara, Novi Sad
Eva Gal


Puni tekst: hrvatski pdf 579 Kb

str. 87-92

preuzimanja: 729

citiraj


Sažetak

Privredna reforma je pred proizvođače maslaca postavila u veoma oštroj formi dva zahtjeva: neodložno poboljšanje kvalitete i trajnost maslaca. Zastoj u prodaji maslaca manje je pogodio one koji su mogli ponuditi kvalitetnu robu. Rad na poboljšanju kvalitete maslaca počeo je u novosadskoj Centralnoj mljekari već davno pre privredne reforme, ali je morao biti ubrzan i u kratkom roku okončan poslije reforme.

Ključne riječi

maslac; kisela pavlaka

Hrčak ID:

67150

URI

https://hrcak.srce.hr/67150

Datum izdavanja:

2.4.1967.

Posjeta: 1.352 *