Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Može li se na osnovu kvaliteta mlijeka sigurno utvrditi koliko će se sira dobiti i kakve će masnoće biti

Banko Jović ; Mlekoprodukt, Zrenjanin


Puni tekst: hrvatski pdf 400 Kb

str. 182-186

preuzimanja: 574

citiraj


Sažetak

Ovo je pitanje od velike važnosti za mljekare koje se bave proizvodnjom sireva, pa nije ni čudo da su mnogi stručnjaci radili na rješavanju ovog problema. Postoje radovi koji su se do sada s manje ili više uspjeha koristili u praksi. Najčešće su to tabele ili formule koje baziraju na podacima o specifičnoj težini, postotku masti, suhoj tvari ili postotku ukupnih bjelančevina.

Ključne riječi

mlijeko; kvaliteta; sir

Hrčak ID:

67684

URI

https://hrcak.srce.hr/67684

Datum izdavanja:

1.8.1968.

Posjeta: 1.270 *