Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

UREDNIČKI OPOZIV RADA: Fleksibilni Fourierov stacionarni test BDP-a po stanovniku za Srednjoistočne europske zemlje

Hsu-Ling Chang ; Department of Accounting and Information, Ling Tung University, Taichung,Taiwan
Chi-Wei Su ; Department of Finance, Xiamen University, China, Taipei, Taiwan
Meng-Nan Zhu ; Department of Finance, Xiamen University, Fujian Province, P.R. China


Puni tekst: engleski pdf 781 Kb

str. 51-63

preuzimanja: 1.026

citiraj


Sažetak

Statement of Retraction (Zb. rad. Ekon. fak. Rij. • 2012 • vol. 30 • sv. 2 • 219-219, http://www.efri.uniri.hr/dokumenti/zbornik-2012-2-retraction.pdf):

Želimo obavijestiti poštovane čitatelje da je Urednički odbor časopisa Zbornik radova Ekonomskog fakulteta u Rijeci, časopis za ekonomsku teoriju i praksu/ Proceedings of Rijeka Faculty of Economics, Journal of Economics and Business povukao sljedeći članak iz publikacije:

“Flexible Fourier Stationary Test in GDP per capita for Central Eastern European Countries” grupe autora Hsu-Ling Chang, Chi-Wei Su, Meng-Nan Zhu, objavljenog u našem časopisu Zbornik radova Ekonomskog fakulteta u Rijeci, časopis za ekonomsku teoriju i praksu/ Proceedings of Rijeka Faculty of Economics, Journal of Economics and Business, 2011, vol. 29 (1), str. 51-63 i gotovo istovremeno u časopisu Eastern European Economics, 2011, vol. 49 (3), str. 54-65.

U kontaktu s urednikom časopisa Eastern European Economics (EEE), profesorom Josefom C Bradom otkrili smo da je spomenuti članak istovremeno poslan u oba časopisa, s tim da je prije objavljen u EEE, a potom u našem časopisu.

Zajedničkom analizom s profesorom Bradom, ustanovili smo da se radi o potpuno istom članku ako se izuzmu neznatne razlike vjerojatno nastale tijekom uredničke obrade prije objavljivanja. Nadalje, jedina uočljiva razlika je u naslovu i u činjenici da su u našem časopisu navedena tri autora, a u EEE-u dva. Ovdje želimo napomenuti da je sama činjenica istovremenog prosljeđivanja članka u oba časopisa dovela do nemogućnosti detektiranja tog slučaja za vrijeme postupka recenzije.

Urednički odbor želi obavijestiti svoje uvaženo čitateljstvo da smo poduzeli sve potrebne mjere da se objavljeni članak povuče iz publikacije prema svim etičkim načelima uz napomenu da je svaka daljnja suradnja s autorima članka prekinuta.

Iako u ovom slučaju ni EEE niti naš časopis nisu imali mogućnost spriječiti dvostruko objavljivanje, upućujemo svojim čitateljima duboku ispriku.

Prof.dr.sc. Ivo Sever

Glavni i odgovorni urednik

Ključne riječi

Hrčak ID:

69466

URI

https://hrcak.srce.hr/69466

Datum izdavanja:

20.6.2011.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 2.068 *