Skip to the main content

Professional paper

Toplotni režim i neki problemi kod termokomora

Dorđe Zonji ; Gradsko mlekarstvo, Beograd


Full text: croatian pdf 407 Kb

page 158-160

downloads: 617

cite


Abstract

Pri današnjoj tehnologiji proizvodnje kiselog mlijeka odnosno jogurta u čvrstom stanju, termokomora igra važnu funkciju, jer osigurava potrebni toplotni režim za odigravanje mikrobioloških i fizičko kemijskih procesa koji karakteriziraju zrenje zakiseljenog mlijeka. U pojedinim proizvodnim poduzećima mogu se naći razni tipovi i sistemi termokomora, pa i takve u kojima se pored procesa zrenja vrši i proces hlađenja dakle s toplim i hladnim režimom.

Keywords

toplotni režim; termokomora

Hrčak ID:

70708

URI

https://hrcak.srce.hr/70708

Publication date:

1.7.1965.

Visits: 1.131 *

accessibility

closePristupačnostrefresh

Ako želite spremiti trajne postavke, kliknite Spremi, ako ne - vaše će se postavke poništiti kad zatvorite preglednik.