Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

O kvaliteti našeg industrijskog sladoleda

Dubravka Filjak ; Zagrebačka mljekara, Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 428 Kb

str. 207-211

preuzimanja: 1.180

citiraj


Sažetak

U Jugoslaviji je do god. 1956. jedino obrtnička proizvodnja sladoleda opskrbljivala potrošače ovom slasticom, i to isključivo u toku ljetnih mjeseci. To je sladoled kojeg danas nazivamo "klasičnim" za razliku od sladoleda proizvedenog u industrijskim razmjerima. Mekane je konzistencije, trošen u kornetu ili čašicama i proizveden u manjim količinama za lokalnu, dnevnu potrošnju i kao takav nije mogao zadovoljiti sve veću potražnju koja se iz dana u dan osjećala na našem tržištu.

Ključne riječi

sladoled; kvaliteta

Hrčak ID:

72628

URI

https://hrcak.srce.hr/72628

Datum izdavanja:

1.9.1969.

Posjeta: 1.861 *