Stručni rad
Laktodenzimetar u teoriji i praksi
Dimitrije Sabadoš
; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb
Sažetak
U prehrani naših napućenijih mjesta opskrba mlijekom predstavlja jedan od najvažnijih i najtežih problema. Ta pitanja rješavaju s većim ili manjim uspjehom mljekare, poduzeća kojima bi trebalo da i u našoj zemlji pripada pravo i dužnost, potvrđeni zakonom, da se bave mlijekom na njegovom putu od producenata do konzumenata. Kod vršenja tih prava i dužnosti potrebne su garancije, stečene stručnom naobrazbom, da je osoblje, koje preuzimlje i obrađuje mlijeko, doraslo povjerenim zadacima. U toj manipulaciji ne smije se mlijeko, tretirati kao trgovačka roba, već treba uvijek imati na umu da je to vrlo dragocjena ljudska hrana, čiju prirodnu vrijednost treba sačuvati od vimena do usta.
Ključne riječi
mljekarstvo; tehnologija mlijeka; laktodenzimetar
Hrčak ID:
76225
URI
Datum izdavanja:
1.10.1953.
Posjeta: 4.404 *