Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Laktodenzimetar u teoriji i praksi

Dimitrije Sabadoš ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 676 Kb

str. 226-232

preuzimanja: 3.634

citiraj


Sažetak

U prehrani naših napućenijih mjesta opskrba mlijekom predstavlja jedan od najvažnijih i najtežih problema. Ta pitanja rješavaju s većim ili manjim uspjehom mljekare, poduzeća kojima bi trebalo da i u našoj zemlji pripada pravo i dužnost, potvrđeni zakonom, da se bave mlijekom na njegovom putu od producenata do konzumenata. Kod vršenja tih prava i dužnosti potrebne su garancije, stečene stručnom naobrazbom, da je osoblje, koje preuzimlje i obrađuje mlijeko, doraslo povjerenim zadacima. U toj manipulaciji ne smije se mlijeko, tretirati kao trgovačka roba, već treba uvijek imati na umu da je to vrlo dragocjena ljudska hrana, čiju prirodnu vrijednost treba sačuvati od vimena do usta.

Ključne riječi

mljekarstvo; tehnologija mlijeka; laktodenzimetar

Hrčak ID:

76225

URI

https://hrcak.srce.hr/76225

Datum izdavanja:

1.10.1953.

Posjeta: 4.016 *