Skoči na glavni sadržaj

Izlaganje sa skupa

Gradska knjižnica – dnevni boravak grada

Iva Ciceran orcid id orcid.org/0000-0002-8961-1451


Puni tekst: hrvatski pdf 448 Kb

str. 172-176

preuzimanja: 499

citiraj


Sažetak

Knjižnica nije samo zgrada, prostor, police, knjige... Nju ne čini samo oprema, a niti samo njeni djelatnici. Knjižnicu treba doživljavati kao orkestar sastavljen od mnogo različitih instrumenata, pa ako samo jedan nedostaje, izvedba nije savršena kolikogod ostali glazbenici bili dobri.
Slično je i s knjižnicom u zajednici u kojoj djeluje. Uzalud savršen prostor, oprema, i obrazovano osoblje ako nismo kreativni, a naši korisnici nisu zadovoljni. Da bismo ih zaintrigirali i ispunili njihova očekivanja, moramo im ponuditi što raznovrsnije i bogatije sadržaje, vodeći uvijek računa o kvaliteti i stručnosti knjižničnih službi, usluga i aktivnosti. Pritom je važna suradnja knjižnice s ostalim subjektima u zajednici, bilo suradnjom na projektima, međusobnim razmjenama zamisli i iskustava, bilo obrazovnim programima i raznovrsnim aktivnostima namijenjenih svima bez obzira na dob, spol, rasu, vjeroispovijest, stupanj obrazovanja i sl.
U svom radu, Gradska knjižnica Pazin uspješno surađuje s brojnim udrugama i ustanovama u gradu i okolici. Značajni projekti ostvareni su primjerice s Javnom vatrogasnom postrojbom, dječjim vrtićem, Pučkim otvorenim učilištem, srednjom i osnovnom školom, Društvom Naša djeca, Turističkom zajednicom središnje Istre, Udrugom Albus, Jules Verne klubom, Radio Istrom, Radijom 052, Programom Dnevnog boravka i pomoći u kući za starije i nemoćne, etno-skupinom Veja, Speleološkim društvom Istra i dr.

Ključne riječi

Hrčak ID:

80588

URI

https://hrcak.srce.hr/80588

Datum izdavanja:

8.3.2011.

Posjeta: 1.004 *