Skoči na glavni sadržaj

Prethodno priopćenje

Eksperimentalna i empirijska tehnika procjene smanjenja energije pri zagrijavanju u ovalnoj peći

A. A. Minea ; Technical University Gheorghe Asachi from IASI, Romania


Puni tekst: engleski pdf 888 Kb

str. 473-476

preuzimanja: 614

citiraj


Sažetak

U članku su predložene eksperimentalne i empirijske metode procjene povećanja prijenosa topline u industrijskom zagrijavanju u ovalnoj peći. Istraživanje je provođeno proučavanjem usklađivanja postavljenih radijacijskih panele na različita mjesta radijacijske površine. Dva položaja su uzeta u razmatranje. Maksimum očuvane energije je polučen za slučaj 5:32,89 % u odnosu na standardni eksperiment (bez panela). Minimum očuvane energije je polučen za slučaj 10:11,72% jednako u odnosu na standardni eksperiment (bez panela). Završno, na temelju rezultata ove studije razvijana he konfiguracija predkazivanja unutarnje konfiguracije ovalne peći.

Ključne riječi

ovalna peć; prijenos topline; eksperimentalna metoda; očuvanje energije

Hrčak ID:

82909

URI

https://hrcak.srce.hr/82909

Datum izdavanja:

1.10.2012.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.629 *