Skoči na glavni sadržaj

Uvodnik

DANAŠNJI PUTEVI I NAČINI PRENOŠENJA VJERE IDUĆIM NARAŠTAJIMA

Nikola Vranješ orcid id orcid.org/0000-0002-0895-0284 ; Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu - Teologija u Rijeci


Puni tekst: hrvatski pdf 133 Kb

str. 3-4

preuzimanja: 329

citiraj


Sažetak

Teološko-pastoralni tjedan za svećenike i redovnike Riječke metropolije, održan na Teologiji u Rijeci 20. rujna 2010., na temu "Današnji putevi i načini prenošenja vjere idućim naraštajima" pokušao je odgovoriti na neka od najaktualnijih pitanja vezanih uz prenošenje vjere danas te u isto vrijeme ukazati i na neke od mogućih puteva unapređenja ove zadaće koja stoji u temeljima poslanja Crkve.

Neka od pitanja kojima se mora posvetiti najveća pozornost glase: Kako senzibilizirati roditelje za vjerski odgoj njihove djece? Kako povezati školu i župnu zajednicu, tj. vjeronauk u školi i uključivanje djece i mladih u život župe? Kako uspostaviti timsku suradnju između župnika i vjeroučitelja? Kako oživjeti župnu katehezu? Kako bolje vrednovati ulogu raznih udruga mladih u prenošenju vjere? Pored ovih postoji i cijeli niz s njima povezanih pitanja koja si sadašnja generacija kršćana mora postaviti u smislu odgovornosti za prenošenje vjere sljedećim naraštajima.

Ključne riječi

Hrčak ID:

83320

URI

https://hrcak.srce.hr/83320

Datum izdavanja:

12.7.2011.

Posjeta: 795 *