Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Turistički pomladak u osnovnoj školi

Magda Bogataj


Puni tekst: hrvatski pdf 312 Kb

str. 119-126

preuzimanja: 916

citiraj


Sažetak

Turistički pomladak pri bledskoj osnovnoj školi ima dugogodišnju tradiciju. Glavni motiv za njegovu uspostavu bio je u potrebi da se među mladima potakne veće zanimanje za ugostiteljsko-turistička zvanja.
Danas u školi djeluje šest skupina Turističkog pomlatka, učenika različite dobi koje se razlikuju po programu i načinu rada. Sve skupine rade prema nastavnim programima u kojima se prepleću teoretske i praktične teme, koje se na različite načine povezuju s turizmom, a obrađene su različitim metodama i oblicima rada, privlačnima i bliskima djeci. Često se primjenjuje rad u radionicama i na terenu, gdje učenici na podlozi vlastitih zapažanja i istraživanja dobivaju određena znanja i iskustva. Osnovni cilj svih skupina jest odgojiti mlade za pozitivan odnos prema turizmu. Svi učenici su istodobno i članovi Turističkog društva Bled.
Skupine vode mentori, koji pohađaju različite seminare. Povezuju se također s ugostiteljsko-turističkim organizacijama u domaćem kraju i drugdje.
Financijska sredstva za rad djelomično pribavlja škola, dio se stječe pokroviteljstvom, te dodatnim djelatnostima preko drugih organizacija.

Ključne riječi

turizam, osnovna škola, slobodne aktivnosti, organizacija

Hrčak ID:

8972

URI

https://hrcak.srce.hr/8972

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.565 *