Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Prilog poznavanju tehnologije somborskog sira

Ivica Vujičić ; Poljoprivredni fakultet, Trg Dositeja Obradovića 8, 21000 Novi Sad
O. Radišić
R. Legetić
Nada Radišić


Puni tekst: hrvatski pdf 1.296 Kb

str. 82-92

preuzimanja: 691

citiraj


Sažetak

Somborski sir kao originalni jugoslavenski sir bio je do sada predmet raznih ispitivanja. Ta ispitivanja odnosila su se uglavnom na izučavanja rasprostranjenosti, uvjeta i načina izrade, mogućnosti unapređenja njegove tehnologije ili na izučavanje kemijskih i mikrobioloških osobina sira koji je dobiven takvom proizvodnjom.

Ključne riječi

somborski sir; tehnologija

Hrčak ID:

97168

URI

https://hrcak.srce.hr/97168

Datum izdavanja:

2.4.1974.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.773 *