Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Enzimi mikrobiološkog izvora kao aditivi u mljekarskoj industriji

Aleksa Cimerman ; Kemijski instituit "Boris Kidrič", Ljubljana
Vladimira Kopitar


Puni tekst: hrvatski pdf 1.721 Kb

str. 163-176

preuzimanja: 708

citiraj


Sažetak

Autori iznose nova saznanja o biokemijskim procesima na području proizvodnje sira kao i prikaz enzimatskih procesa koji se odigravaju prilikom razgrađivanja mliječne bjelančevine. Predloženi su rezultati rada i vođenja tehnoloških postupaka kod kojih je upotrebljavano sirilo mikrobiološkog izvora, u dva sirarska pogona Ljubljanskih mljekari. Referat obuhvaća i kratak pregled historijskog razvoja dobivanja proteolitičkih enzima mikrobiološkog izvora u svijetu.

Ključne riječi

mljekarska industrija; enzimi mikrobiološkog izvora

Hrčak ID:

99908

URI

https://hrcak.srce.hr/99908

Datum izdavanja:

1.6.1984.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.607 *