Izvorni znanstveni članak
Sastav i osobine demineralizirane i nedemineralizirane sirutke u prahu
Dragoslava Mišić
; Poljoprivredni fakultet, Nemanjina 6, 11080 Beograd, Srbija
Dušica Petrović
Ognjen Maćej
Zora Beatović
Sažetak
Podešavanjem procesa elektrodijalize moguće je dobiti sirutku u prahu s različitim sadržajem pepela. Pri najvećem, efektu demineralizacije prah surutke imao je 1,7% pepela, a pri demineralizaciji od 70% prah je imao 3% pepela. Demineralizacijom se uklanja i slan ukus surutke u prahu. Demineralizirana sirutka u prahu podesna je za veću primjenu u konditorskim proizvodima i u proizvodnji dječje hrane. Nedemineralizirani prah sirutke sadržao je 9,55% pepela i izrazito je slanog ukusa.
Ključne riječi
sirutke u prahu; demineralizirana i nedemineralizirana
Hrčak ID:
101370
URI
Datum izdavanja:
1.7.1988.
Posjeta: 2.622 *