Izvorni znanstveni članak
Promjena boje kratkotrajno sterilizirane slatke pavlake tokom skladištenja
Mihailo Ostojić
; Veterinarski i mlekarski institut, Beograd
Gordana Niketić
Sažetak
Istraživanje mogućnosti primjene refleksometrije za objektivno mjerenje projmene boje kratkotrajno sterilizirane slatke pavlake dalo je dobre rezultate. Različite temperature skladištenja uticale su na promjenu intenziteta intenziteta boje i duže se održavaju na proizvodima koji su skladištem na nižim temperaturama. Dobiveni rezultati promjene boje kratkotrajno sterilizirane pavlake su u korelaciji sa promjenama kemijskog sastava istog proizvoda pri istim uvjetima proizvodnje i skladištenja.
Ključne riječi
slatka pavlaka; slatko vrhnje; UHT; skladištenje; promjena boje
Hrčak ID:
104954
URI
Datum izdavanja:
2.5.1987.
Posjeta: 1.234 *