Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Rezultati istraživanja primjene novih domaćih soli KSS-3 i KSS-10 u proizvodnji topljenog sira

Marijana Carić ; Tehnološki fakultet, Bulevar Cara Lazara 1, 21000 Novi Sad
Dragoljub Gavarić
Spasenija Milanović
Ljiljana Kulić
Živanko Radovančev
Zoran Radovanović


Puni tekst: hrvatski pdf 592 Kb

str. 329-333

preuzimanja: 366

citiraj


Sažetak

Primjena korektivnih soli za topljenje u tehnološkom procesu proizvodnje topljenog sira često je potrebna zbog variranja sastava sirovine, a u cilju proizvodnje topljenog sira optimalnih karakteristika i odgovarajuće pH vrijednosti Korektivne soli ekstremnih pH vrijednosti mogu biti aktivne i u tom slučaju mogu da se koriste same ili u kombinaciji sa osnovnim solima, ili se dodaju u malim količinama kad služe isključivo za korekciju pH vrijednosti sira.

Ključne riječi

proizvodnja topljenog sira; soli KSS-3 i KSS-10

Hrčak ID:

108940

URI

https://hrcak.srce.hr/108940

Datum izdavanja:

1.11.1986.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 787 *