Izvorni znanstveni članak
Važnije karakteristike sastava ovčjeg mlijeka pašnjačkog rejona Rtanj s posebnim osvrtom na mineralne tvari mlijeka
Dragoslava Mišić
; Poljoprivredni fakultet, Nemanjina 6, 11080 Beograd, Srbija
Dušica Petrović
Sažetak
Zahvaljujući odgovarajućoj konfiguraciji terena i osobinama travnog pokrivača, brdsko-planinski rejon Rtnja odlikuje se povoljnim prirodnim uvjetima za uzgoj ovaca. Ovdje je domaća pramenka najvažniji korisnik prirodnih travnjaka, koji se na tradicionalni način koriste, u vidu ispaše i sijena. Na ovom području paša i sijeno predstavljaju glavne izvore stočne hrane i skoro jedine za ishranu ovaca.
Ključne riječi
ovčje mlijeko; sastav; mineralne tvari; pašnjački rejon; Rtanj
Hrčak ID:
109462
URI
Datum izdavanja:
1.8.1976.
Posjeta: 1.212 *