Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Važnije karakteristike sastava ovčjeg mlijeka pašnjačkog rejona Rtanj s posebnim osvrtom na mineralne tvari mlijeka

Dragoslava Mišić ; Poljoprivredni fakultet, Nemanjina 6, 11080 Beograd, Srbija
Dušica Petrović


Puni tekst: hrvatski pdf 1.449 Kb

str. 175-184

preuzimanja: 451

citiraj


Sažetak

Zahvaljujući odgovarajućoj konfiguraciji terena i osobinama travnog pokrivača, brdsko-planinski rejon Rtnja odlikuje se povoljnim prirodnim uvjetima za uzgoj ovaca. Ovdje je domaća pramenka najvažniji korisnik prirodnih travnjaka, koji se na tradicionalni način koriste, u vidu ispaše i sijena. Na ovom području paša i sijeno predstavljaju glavne izvore stočne hrane i skoro jedine za ishranu ovaca.

Ključne riječi

ovčje mlijeko; sastav; mineralne tvari; pašnjački rejon; Rtanj

Hrčak ID:

109462

URI

https://hrcak.srce.hr/109462

Datum izdavanja:

1.8.1976.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.212 *