Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Ispitivanje suhe tvari mlijeka raznih rasa goveda

Natalija Dozet ; Poljoprivredni fakultet, Zmaja od Bosne 8, Sarajevo, BiH
Marko Stanišić
Sonja Sumenić


Puni tekst: hrvatski pdf 1.125 Kb

str. 185-194

preuzimanja: 517

citiraj


Sažetak

Suha tvar mlijeka postaje sve značajniji faktor u utvrđivanju kvaliteta mlijeka i mliječnih proizvoda. Zbir svih komponenti, osim vode, predstavlja stvarnu vrijednost mlijeka, te ocjena mlijeka i mliječnih proizvoda treba da se bazira na analizama ukupne suhe tvari.

Ključne riječi

mlijeko; suha tvar; goveda

Hrčak ID:

109464

URI

https://hrcak.srce.hr/109464

Datum izdavanja:

1.8.1976.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.047 *