Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Dinamika vezanih, slobodnih i ukupnih kiselina u procesu potkiseljavanja mlijeka

Natalija Kapac-Parkačeva ; Zemjodelsko-šumarski fakultet, Skopje
Olga Bauer
D. Lazarevska
T. Čižbanovski


Puni tekst: hrvatski pdf 567 Kb

str. 209-212

preuzimanja: 426

citiraj


Sažetak

Zbog svoje visoke biološke vrijednosti kiselomliječni proizvodi su veoma cijenjena hrana ne samo kod nas već i u svijetu. Iz tih razloga, jogurt kao lako-probavljiv i osvježavajući kiselomliječni napitak, u prošlosti a još uvijek i danas zauzima značajno mjesto u ishrani ljudi.

Ključne riječi

mlijeko; potkiseljavanje; kiseline

Hrčak ID:

109471

URI

https://hrcak.srce.hr/109471

Datum izdavanja:

1.9.1976.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.346 *