Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Izučavanje proteina sirutke i karakteristike njihove disperzije u odnosu na ukupne proteine

Sonja Sumenić-Bijeljac ; Poljoprivredni fakultet, Zmaja od Bosne 8, Sarajevo, BiH


Puni tekst: hrvatski pdf 1.389 Kb

str. 11-19

preuzimanja: 691

citiraj


Sažetak

Pri izučavanju bjelančevina mlijeka često se misli samo na kazein, a ostale bjelančevine se smatraju pratećim komponentama. Međutim, albumini, globulini i ostale bjelančevine sirutke imaju značajnu ulogu u kvalitetu mlijeka i povećanju bjelančevinaste komponente u ljudskoj ishrani.

Ključne riječi

sirutka; proteini; karakteristike

Hrčak ID:

109598

URI

https://hrcak.srce.hr/109598

Datum izdavanja:

2.1.1977.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.499 *