Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Značaj proizvodnje mlijeka u prahu kao regulatora sezonskih kolebanja sirovine

Jelisava Gluvaković ; PPKŽ OOUR MI "Pionir", Županja


Puni tekst: hrvatski pdf 751 Kb

verzije

str. 63-67

preuzimanja: 542

citiraj


Sažetak

U toku razvoja cjelokupne industrije, naročito poslije Drugog svjetskog rata, naglo se razvila i mljekarska industrija koja u sklopu cjelokupne privrede ima veliki značaj. Ovisno o području gdje se razvijala, mljekarska industrija je svoj razvojni put usmjerila u pravcu potreba tržišta. Tako se u velikim gradovima razvila industrija konzumnih proizvoda (mlijeka i fermentiranih napitaka), a maslac, sirevi i mlijeko u prahu su postali glavni proizvodi u pogonima, koji su udaljeni od velikih gradova, a okruženi bogatom sirovinskom bazom.

Ključne riječi

mlijeko u prahu; sezonska kolebanja sirovine

Hrčak ID:

109606

URI

https://hrcak.srce.hr/109606

Datum izdavanja:

1.3.1977.

Posjeta: 942 *