Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Kontrola količine bjelančevina, kalcija i fosfora u našim sirevima

Tatjana Slanovec ; Biotehniška fakulteta, Institut za mlekarstvo, Groblje 3, 1230 Domžale, Slovenija
Slavica Golc


Puni tekst: hrvatski pdf 808 Kb

str. 194-198

preuzimanja: 665

citiraj


Sažetak

Količina bjelančevina i mineralnih tvari u siru ovisi o sirovini, pripremi mlijeka i tehnološkom procesu pa se stoga ne pojavljuju samo razlike u njihovim količinama po tipovima sira, već i kod sira istog tipa odnosno naziva. U vezi navedenoga, kao i sa gledišta ishrane, zanimale su nas količine bjelančevina i kalcija u našim sirevima, kao i odnos između kalcija i fosfora.

Ključne riječi

sir; bjelančevine; kalcij; fosfor; kontrola

Hrčak ID:

111590

URI

https://hrcak.srce.hr/111590

Datum izdavanja:

1.9.1978.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.167 *