Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Elektroforetska ispitivanja proteina mlijeka u prahu dobivenih različitim postupcima

Marijana Carić ; Tehnološki fakultet, Bulevar Cara Lazara 1, 21000 Novi Sad
Dragoljub Gavarić


Puni tekst: hrvatski pdf 859 Kb

str. 205-211

preuzimanja: 869

citiraj


Sažetak

Poznato je da tokom operacija koje se odvijaju na povišenim temperaturama u tehnološkim procesima prerade mlijeka dolazi do izvjesnih ireverzibilnih promjena komponenata mlijeka, pre svega proteina, zatim laktoze i dr. U zavisnosti od temperaturnog režima (visina temperature, vrijeme djelovanja) je i intenzitet nastalih promjena.

Ključne riječi

mlijeko u prahu; proteini; elektroforetska ispitivanja

Hrčak ID:

111594

URI

https://hrcak.srce.hr/111594

Datum izdavanja:

1.9.1978.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.337 *