Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Petogodišnja kvaliteta mlijeka iz Vojvodine primljenog u novosadskoj mljekari s posebnim osvrtom na količine suhe tvari bez masti

Božidar Maslovarić ; Poljoprivredni fakultet, Trg Dositeja Obradovića 8, 21000 Novi Sad
Kristina Savadinović
S. Ljubojević


Puni tekst: hrvatski pdf 1.409 Kb

str. 200-207

preuzimanja: 350

citiraj


Sažetak

Proučavanje i praćenje kvalitete zbirnog mlijeka s otkupnih terena pojedinačno po mljekarama, čini stalan i sistematski rad stručne i naučne službe u mljekarstvu. Genetski i paragenetski faktori u govedarstvu se neprestano mijenjaju i poboljšavaju, pa se mlijeko vremenski i prostorno u kvaliteti mijenja.

Ključne riječi

mlijeko; kvaliteta; suha tvar bez masti

Hrčak ID:

115586

URI

https://hrcak.srce.hr/115586

Datum izdavanja:

1.9.1979.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 828 *