Skoči na glavni sadržaj

Pregledni rad

Suha tvar bez masti mlijeka - osvrt na kolebanja i mogućnost korištenja tog podatka za određivanje cijene mlijeku

Silvija Miletić ; Zavod za mljekarstvo, Agronomski fakultet, Svetošimunska 25, 10000 Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 421 Kb

str. 45-47

preuzimanja: 552

citiraj


Sažetak

Sastav mlijeka varira unutar razmjerno širokih granica. Niz činilaca utječe na kolebanja pojedinih sastojaka, naročito količine masti a među ostalima pasmina i individualne osobine muzare, te način ishrane, stadij laktacije, starost i zdravlje muzare, zatim broj mužnji, duljina razdoblja između dvije mužnje, količina proizvedenog mlijeka, muzač, klima, te godišnje doba.

Ključne riječi

mlijeko; suha tvar bez masti; cijena mlijeka

Hrčak ID:

115867

URI

https://hrcak.srce.hr/115867

Datum izdavanja:

1.2.1982.

Posjeta: 1.074 *