Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Analiza tehnologije i mikroflore ličke base, te izbor startera za industrijsku proizvodnju

Ljerka Kršev ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 1.466 Kb

str. 99-108

preuzimanja: 858

citiraj


Sažetak

U ovom radu obrađen je autohtoni mliječni proizvod pod imenom "lička basa". Proizvodi se u domaćinstvima Like i Zapadne Bosne i to većinom iz polumasnog kravljeg mlijeka. Određen je kemijski sastav ličke base i prosječno iznosi 24 % suhe tvari, 0,9 % soli, kiselost 73 °SH.

Ključne riječi

lička basa; starter; mikroflora; analiza tehnologije

Hrčak ID:

116225

URI

https://hrcak.srce.hr/116225

Datum izdavanja:

2.4.1983.

Posjeta: 1.367 *