Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Analiza tehnologije i mikroflore ličke base, te izbor startera za industrijsku proizvodnju

Ljerka Kršev ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 792 Kb

str. 167-173

preuzimanja: 492

citiraj


Sažetak

Usporednim organoleptičkim ocjenjivanjem autohtone i poluindustrijski proizvedene base ustanovljeno je da poluindustrijski proizvedena basa posjeduje sva svojstva koja se cijene na lokalnom tržištu. Izvršeni pokusi proizvodnje base s UF ugušćenim mlijekom dali su također pozitivne rezultate. Na osnovu ovih ispitivanja može se sa sigurnošću pretpostaviti da bi industrijski proizvedena basa, korištenjem standardne mljekarske opreme, bila prihvatljiva i na širem tržištu.

Ključne riječi

lička basa; industrijska proizvodnja; analiza tehnologije

Hrčak ID:

116235

URI

https://hrcak.srce.hr/116235

Datum izdavanja:

1.6.1983.

Posjeta: 1.007 *