Skoči na glavni sadržaj

Recenzija, Prikaz slučaja

TARSATIČKI PRINCIPIJ. KASNOANTIČKO VOJNO ZAPOVJEDNIŠTVO - Nikolina Radić-Štivić, Luka Benić (ur.), Grad Rijeka, Rijeka 2009., 398 str.

Marko Medved ; Teologija u Rijeci, područni studij Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Rijeka, Hrvatska


Puni tekst: hrvatski pdf 205 Kb

str. 222-225

preuzimanja: 441

citiraj


Sažetak

Početkom travnja 2009. iz tiska je izišlo vrijedno djelo “Tarsatički principij. Kasnoantičko vojno zapovjedništvo” kojega su uredili Nikolina Radić-Štivić i Luka Bekić. Rezultat je to suradnje Grada Rijeke i Hrvatskog restauratorskog zavoda iz Zagreba na istraživanju vrijednog arheološkog nalazišta u riječkome starom gradu. Radi se o dvojezičnoj monografiji, hrvatsko-engleskoj i hrvatsko-talijanskoj. Znanstvena monografija rad je grupe autora, Luke Bekića, Roberta Čimina, Andreja Janeša, Tihomira Percana, Ranka Starca, Ane Štilinović, Tajane Trbojević Vukičević i Josipa Višnjića. U knjizi su predstavljeni rezultati arheoloških istraživanja iz 2007. godine koje je vodio Hrvatski restauratorski zavod iz Zagreba u sklopu projekta Riječki principij na riječkome trgu Jurja Klovića.

Ključne riječi

Hrčak ID:

124587

URI

https://hrcak.srce.hr/124587

Datum izdavanja:

24.8.2009.

Posjeta: 1.013 *