Skoči na glavni sadržaj

Recenzija, Prikaz slučaja

NOVI KARIZMATSKI POKRETI I GIBANJA U CRKVI - Zbornik Diaspora croatica, knjiga br. 12, Hrvatski dušobrižnički ured, Frankfurt na Majni, 2008., 108 str.

Adolf Polegubić ; Frankfurt


Puni tekst: hrvatski pdf 83 Kb

str. 618-619

preuzimanja: 356

citiraj


Sažetak

Ovih je dana Hrvatski dušobrižnički ured iz Frankfurta na Majni objavio još jedan u nizu zbornika radova s godišnjih pastoralnih skupova hrvatskih pastoralnih djelatnika iz Zapadne Europe, ovoga puta s pastoralnoga skupa održanoga od 8. do 11. listopada u Bad Honnefu kod Bonna. Tema je, kako i sam naslov zbornika kaže, bila posvećena novim karizmatskim pokretima i gibanjima u Crkvi.
Prigodna predavanja održali su dr. o. Mihaly Szentmartoni iz Rima, dr. fra Ante Vučković iz Splita i dr. Adolf Polegubić iz Frankfurta. U zborniku su objavljena predavanja dr. Szenztmartonia naslovljena „Postkoncilsko buđenje laika - pokreti u Crkvi: teologija, psihologija, pastora!" i „Svećenici i laici - u potrazi za novim identitetom", predavanje dr. Polegubića „Postkoncilsko buđenje laika u domovinskoj Crkvi" te pozdravni govor ravnatelja dušobrižništva katolika drugih materinskih jezika Njemačke biskupske konferencije mons. Wolfganga Miehlea „Zajedno u zajednici Isusa Krista".

Ključne riječi

Hrčak ID:

124605

URI

https://hrcak.srce.hr/124605

Datum izdavanja:

12.1.2009.

Posjeta: 734 *