Izvorni znanstveni članak
https://doi.org/10.5513/JCEA01/16.3.1630
Utjecaj znanja i sociodemografskih obilježja na stavove studenata prema organskoj hrani
Ivica FALETAR
; Ph.D. student, Emanuela Vidovića 7, HR-10 000 Zagreb, Croatia
Damir KOVAĈIĆ
; Faculty of Agriculture University of Zagreb, HR-10 000 Zagreb, Croatia
Sažetak
Stavovi o organskoj hrani znaĉajno utjeĉu na donošenja kupovnih odluka. Zato je
poznavanje naĉina na koji se ovi stavovi formiraju vrlo važno. U ovom istraživanju
ispitali smo kako subjektivno i objektivno znanje, te spol, mjesto odrastanja i vrsta
studija kod studenata šest fakulteta Zagrebaĉkog sveuĉilišta utjeĉu na stavove o
organskoj hrani. UtvrĊena je statistiĉki znaĉajna povezanost samo izmeĊu
objektivnog znanja i stava studenata o cijeni organske hrane.
Ključne riječi
objektivno znanje; organska hrana; sociodemografska obilježja; stavovi; subjektivno znanje
Hrčak ID:
145116
URI
Datum izdavanja:
15.9.2015.
Posjeta: 1.502 *