Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Učinak olova na sadržaj proteina i aktivnost laktat dehidrogenaze u kulturi jetrenog tkiva

E.J. Kucharz ; Department of Clinical Chemistry and Laboratory Diagnostics and Department of Pathology, Silesian School of Medicine, Katowice, Poland
B. Stawiarska-Pieta ; Department of Clinical Chemistry and Laboratory Diagnostics and Department of Pathology, Silesian School of Medicine, Katowice, Poland


Puni tekst: engleski pdf 3.875 Kb

str. 225-229

preuzimanja: 305

citiraj


Sažetak

Rezovi jetre fetusa i odraslog štakora održavani su in vitro u medijima kojima su dodavane različite koncentracije dona olova. Utvrđeno je značajno smanjenje količine proteina u mediju i povećanje aktivnosti laktat dehidrogenaze. Promjene su bile ovisne o koncentraciji olova u mediju. Jetra fetusa bila je osjetljivija na učinke olova negoli jetra odraslog štakora.

Ključne riječi

Hrčak ID:

153812

URI

https://hrcak.srce.hr/153812

Datum izdavanja:

24.2.1987.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.092 *